Løpende oppdatering - Sist oppdatert 15.3. kl. 20.00

Løpende oppdatering - Sist oppdatert 15.3. kl. 20.00

Kjære medlem!

Et medlem hos oss har nå testet positivt

Vi har fått melding om at en person som har trent på Spenst Høvleriet har testet positivt på koronavirus.

Aktuelle treningstidspunkt er onsdag 11/3 kl. 10-12 og torsdag 12/3 kl. 06-07 og kl. 09-11.

Varsling via sms

Vi i Spenst har løpende dialog med kommuneoverlege og fylkeslege. Derfor har vi i løpet av de siste dagene sørget for å sende ut sms varsel til alle som besøkte oss og/eller deltok på gruppetimer det aktuelle tidspunktet. Dette er en kontinuerlig prosess som vi vil følge opp fortløpende sammen med kommuneoverlegen.

Hva må du gjøre om du var på senteret det aktuelle tildspunktet ovenfor?

Dere som fikk en sms melding av oss er å regne som lavrisiko nærkontakter. Dere trenger ikke å foreta dere noe ut over at dere skal være ekstra oppmerksom på luftveissymptomer som tørrhoste, pustebesvær og feber over 38 C. Hvis du merker slike symptomer, skal du holde deg hjemme og ringe den lokale koronavirustelefonen på 48885200 for råd, dette er meldingen vi har sendt ut på vegne av kommuneoverlege Halvard Bø.

Medlemmer og ansatte i karantene
De som deltok på gruppetimer denne dagen i det aktuelle tildspunktet som har mottatt sms beskjed fra oss, har i henhold til retningslinjer fra Folkehelseinstituttet derfor karantene i 14 dager fra treningstimen.

 

Er du usikker på hva som ligger i definisjonen lavrisiko nærkontakt?

«Definisjon av nærkontakter (høyrisikoeksponering) Det skilles mellom «nærkontakter» som er eksponert for smitte, og «lavrisikokontakter» som kun er mulig eksponerte.

Med nærkontakter menes personer som har hatt tett kontakt med en person som er bekreftet syk med covid-19 fra 24 timer før symptomdebut. Man regnes som nærkontakt i 14 dager fra og med siste kontakt med det bekreftede tilfellet»

Det vil med andre ord si at den smittede er smittefarlig for de som har i vært i nærkontakt med personen fra vedkommende først merket symptomer torsdag morgen og 24 timer tilbake i tid. Smitten er størst etter symptomer er merket og fremover i tid. Senteret ble pålagt stengt samme dag. Se FHI sin beskrivelse her!

For nærmere spørsmål kan du kontakte kommunens informasjonstlf; 48885200. Den har åpent 10-22 alle dager.

Hva gjør du i Halden hvis du blir syk og har symptomer fra luftveiene? Klikk her for informasjon!

Vi ønsker at du oppdaterer deg på kommunens nettsider om løpende oppdatering om situasjonen i Halden. Klikk her for informasjon.

Dette er en tøff situasjon som vil sette oss alle på prøve.

De kommende uker og måneder vil sette oss alle på prøve. Når det er sagt så er vi overbevist om at vi skal komme oss gjennom denne perioden, dette såfremt vi står samlet og lojalt følger opp om de retningslinjer og råd som Regjering og myndigheter har pålagt oss.

Vennlig hilsen

Spenst Halden<< Tilbake
Spenst Halden avd. Høvleriet
Walkersgate 10
1771 Halden
Tlf. 69 19 19 88
E-post halden@spenst.no

Spenst Halden avd. Brødløs
Grønliveien 3
1782 Halden
Tlf. 69 19 19 88
E-post halden@spenst.no

Levert av Spectra AS - Powered by Webon Personvern