Litt aktivitet er bra – mer er bedre!

Vi har over 25 års erfaring med trening og helse i Halden. Vi kan underbygge alt som helsenorge.no skriver på sine nettsider om verdien av å ha en sunn livsstil og regelmessig trening.

Figuren under viser helseeffekten du får ved å bli «litt aktiv» og «aktiv». Som kurven viser vil de som har et lavt aktivitetsnivå få en stor helsegevinst gjennom å bli mer aktive i hverdagen.

Kurve av hva helsegevnisten er hvis man øker fra litt aktiv til aktiv(Bilde: Fra helsenorge.no)

Anbefalinger om aktivitet for voksne og eldre

Alle voksne og eldre anbefales å være moderat fysisk aktive i minst 2,5 til 5 timer i løpet av uken. Dette vil si omtrent 20-40 minutter hver dag. Økes aktivitetsnivået til høy intensitet eller anstrengelse, kan tiden halveres. Dette høres mye ut, men all aktivitet teller og du kan fordele tiden utover alle dagene slik du selv ønsker.

Hvis du i utgangspunktet er lite fysisk aktiv, vil du ha en betydelig helsegevinst ved å være i moderat fysisk aktivitet i gjennomsnitt 20 minutter daglig. Med dette menes at du anstrenger deg litt og må puste litt tyngre. Øker du intensiteten slik at aktiviteten blir anstrengende (puster mye mer enn vanlig), kan det holde med 10 minutter om dagen.

Best helseeffekt får du sannsynligvis ved å kombinere aktivitet med høy intensitet og moderat intensitet hver uke.

Styrke- og balansetrening

Som en del av den anbefalte mengden med aktivitet, anbefales voksne å gjøre øvelser som gir økt muskelstyrke til store muskelgrupper minst to dager i uken. Eldre bør gjøre balanse- og styrketrening minst 2–3 ganger per uke for å opprettholde fysisk funksjon og forebygge fall. Vi hjelper deg slik at du får en god start hos oss.

Kjenner du noen som du tror har glede av denne informasjonen, så håper vi du deler :-) Se mulighetene for deling nederst i artikkelen.

Lurer du på medlemskap?

Sjekk våre tilbud her!

(Bilde og tekst fra helsenorge.no og Spenst Norge)